Referendum autonomie Ținut Secuiesc. Lider PSD, solicitare către Iohannis

Darius Muresan / 09 ian 2018 / 09:27 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul PSD Răzvan Rotaru solicită preşedintelui României organizarea unui referendum pe tema autonomiei locale, ca urmare a rezoluţiei semnate luni de organizaţiile politice maghiare.

Parlamentarul a lansat, marţi, un apel public către preşedintele Klaus Iohannis, cerând organizarea cât mai rapidă a referendumului pe tema autonomiei locale.

"Consider că a venit timpul să reacţionăm din punct de vedere instituţional şi să închidem o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei solicitate în fiecare an de către cei care pretind că reprezintă etnicii maghiari din România.

De aceea, consider că este oportun să se declanşeze imediat procedurile pentru organizarea unui referendum pe tema autonomiei la care să participe şi să răspundă toţi cetăţenii români din toată România şi din diaspora, nu doar din anumite judeţe, aşa cum îşi doresc anumiţi politiceni. În urma rezultatelor care se vor înregistra, vom vedea ce opinie au toţi locuitorii ţării, precum şi cei din străinătate cu drept de vot, iar apoi se va adopta o rezoluţie de către Parlamentul României şi se va termina definitiv cu acest subiect", a declarat, într-un comunicat de presă, Răzvan Rotaru.

Deputatul PSD propune ca întrebările pentru referendum să fie "Sunteţi de acord cu autonomia teritorială, locală şi culturală a etnicilor maghiari din România?" şi "Sunteţi de acord cu eliminarea pragului electoral de 5% la nivel naţional pentru accesul fiecărui partid politic în Parlamentul României şi introducerea pragului electoral de 5% pentru fiecare partid politic în fiecare judeţ din ţară pentru accesul în Parlamentul României?", se mai arată în comunicat.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28