Referendum 26 mai. Augustin Zegrean contestă întrebările lui Iohannis

Loredana Brumă / 04 apr 2019 / 21:54 Salveaza PDF Comentarii

Augustin Zegrean a vorbit, la România Tv, despre întrebările alese de preşedintele Klaus Iohannis.  Acesta spune că ar trebui aleasă o întrebare care să nu necesite modificarea Constituţiei. 

"S-au făcut o grămadă de referendumuri eșuate, care nu au avut niciun rezultat. Mă tem că o să compromitem ideea de referendum. Dacă aceste 2 teme propuse astăzi vor face obiectul întrebarilor, amândouă necesită revizuirea Constituţiei. Revizuirea Constituţiei în actuala structură parlamentară nu este posibilă pentru că nu doar două treimi este necesar din voturi, este o situaţie când este nevoie de trei pătrimi din voturi. Dacă textele se adoptă diferit în cele două camere se trece la mediere. La mediere se adoptă votul a trei pătrimi din numărul total al parlamentarilor, ceea ce mi se pare imposibil.

Ar trebui alese întrebările care să nu necesite modificarea Constituţiei. Altfel va fi un referendum...hai să zicem că trece, a trecut şi cel din 2009 şi care e rezultatul...",  spus Augustin Zegrean la Romania Tv.

Întrebat care ar putea fi o întrebare potrivită, Zevrean a răspuns: "Nu ştiu, şi dacă aş şti nu aş spune pentru că nu e treaba mea, cât a fost treaba mea am spus ce am avut de spus. În Justiţie e greu să găseşti o întrebare care să nu necesite modificarea Constituţiei".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27