Reexaminare buget, lovitură în Parlament pentru Iohannis. Cererea i-a fost respinsă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului de stat pe 2019. 

S-au înregistrat 23 de voturi pentru şi 13 împotrivă. Astfel, proiectul de buget a fost aprobat în forma iniţială, nefiind admisă nicio modificare faţă de varianta trimisă iniţial la promulgare. Dezbaterile în comisii au durat mai puţin de o oră. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat, la începutul şedinţei, că ministerul respinge de la început toate amendamentele depuse la proiectul de buget. "Se ştiu amendamentele, să nu mai stăm. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere de amendare. Amendamentele se cunosc de toţi colegii. Vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget", a spus Teodorovici. 

Parlamentarii PNL şi USR au solicitat să susţină toate amendamentele, însă preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, care a condus şedinţa, a respins această propunere. Senatorul PNL Florin Cîţu a cerut să pună o întrebare ministrului Finanţelor legată de buget, însă acesta a replicat: "În pauză". Între social-democraţi şi reprezentanţii Opoziţiei au avut loc mai multe schimburi de replici, în timp ce amendamentele au fost votate pe bandă rulantă. 

Vosganian, precizare 



Deputatul ALDE Varujan Vosganian a precizat că toate amendamentele care nu au sursă de finanţare trebuie să fie considerate respinse din start. "E clar că responsabilitatea întârzierii cu o lună a bugetului este a preşedintelui. Motivul pentru care a fost o necorelare a legii bugetului cu cea a plafoanelor este provocată de amendamentul PNL. (...) Toate amendamentele care nu au o sursă de finanţare clară se resping din start, pentru că nu respectă tehnica legislativă", a menţionat Varujan Vosganian. 

În replică, liberalul Bogdan Huţucă a spus că bugetul a întârziat trei luni din cauza partidelor de la guvernare. "Nu puteţi ignora că bugetul a întârziat trei luni din cauza dumneavoastră. Bugetul afectează dezvoltarea autorităţilor locale. (...) Ce vă costă timp de două ore să discutăm amendamentele care se încadrează în cererea de reexaminare?", a întrebat Huţucă. Parlamentul urmează să se reunească la ora 14,00 pentru a adopta proiectul de buget, după ce şeful statului a cerut reexaminarea lui. 

Vezi şi: Reexaminare buget. PNL şi PSD, dispută în Parlament

Cea mai puternică rugăciune după „Tatăl nostru”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel