EXCLUSIV  Reducerea risipei de energie. Ce vrea sa facă Guvernul în perioada următoare - surse

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Guvernul ar urma să ia mai multe măsuri, în perioada următoare, pentru a împiedica risipa de energie.

Guvernul se pregăteşte să ia măsuri privind risipa de energie. Fiecare minister ar urma să vină cu o propunere, la cererea premeirului Nicolae Ciucă, potrivit surselor DCNews. Ministerul Mediului are termen până săptămâna viitoare să o facă.

De menționat că propunerile vor viza marii consumatori, instituțiile publice, clădiri cu zeci, sute de camere, propunerile urmând să fie discutate în cadrul ședinței de Guvern de miercurea viitoare. De asemenea, se vorbește și de un fel de "rabla pentru becuri", cele cu filament urmând să fie înlocuite.

Deocamdată nu se ia în calcul impunerea unor sancţiuni pentru cei care fac risipă de energie. Însă, pentru a fi stabilit plafonul de la care se poate vorbi despre risipă, ar urma să se ia în calcul o medie a ultimilor trei ani. Această măsură s-ar putea aplica și consumatorilor casnici. Momentan, Guvernul nu știe cum să regleze consumul în orele de vârf.

În ceea ce îi priveşte pe consumatorii industriali, se pare că aceştia încă nu ar avea contracte bilaterale încheiate, urmând ca poducătorii să stabilească, până în noiembrie, strategia pe termen mediu și lung. Din decembrie, vor fi contracte bilaterale pe 4 ani.

Cât despre depozitele de gaze, România ar urma ca mâine să ajungă la 80% din capacite. Premierul ar fi declarat că, la 1 noiembrie, vom avea peste 85%. De asemenea, ar fi fost date asigurări că nu se pune problema să nu avem gaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel