Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

EXCLUSIV  Reducerea dobânzilor şi eşalonări la plată în contextul COVID-19. Varujan Vosganian: Băncile pot accepta!

Varujan Vosganian explică măsurile care ar trebui luate pentru susţinerea economiei în contextul epidemiei de coronavirus. 

"Cred că e nevoie şi în plan economic de măsuri. Noi ne-am focalizat până acum pe restrângerea răspândirii virusului şi este o măsură corectă, dar ar trebui însoţită şi de măsuri economice. Pentru că se observă limpede: se modifică comportamentul cumpărătorilor, se modifică oferta şi cererea, apar implicaţii pe pieţele financiar-bancare.

Toate acestea presupun o acţiune concertată care să aibă în vedere pe de o parte evitarea blocajelor financiare, pe de altă parte protejarea celor care până acum au fost buni platnici prin negocieri pentru reeşalonarea unor impozite şi taxe către stat, în condiţiile în care se angajează că păstrează numărul de salariaţi. Plus unele măsuri cum ar fi de pildă extinderea voucherelor de turism şi pentru sectorul privat, cu deductibilitate pentru acestea şi aşa mai departe", a declarat, pentru DC News, Varujan Vosganian.

Ce pot face băncile

 

"În legătură cu propunerea de reducere a  dobândei de referinţă, rezervele sunt mici aici, pentru că ea deja e la 2,5%. Dar mă întreb dacă băncile ar putea să-şi reducă dobânzile. Ori asta nu poate să o ceară imperativ statul, poate doar să fie o consultare, iar băncile să accepte o asemenea formulă", explică deputatul Vosganian.

 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25