REDUCEREA CAS: Rovana Plumb salută votul din Camera Deputaților

Rovana Plumb, ministrul Muncii și vicepreşedintă PSD, salută votul dat, miercuri, 2 iulie 2014, de Camera Deputaților pe legea privind REDUCEREA CAS cu 5 puncte procentuale, întrucât măsura, pe lângă alte beneficii, va facilita crearea a noi locuri de muncă.

REDUCEREA CAS. „După ce Guvernul Ponta a aprobat proiectul de lege privind REDUCEREA CAS, iar Senatul l-a votat, astăzi a venit rândul Camerei Deputaţilor să-l aprobe şi salut votul dat de colegii mei pentru acest proiect de lege. Astfel, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale se va aplica, aşa cum ne-an asumat, de la 1 octombrie, iar acest lucru înseamnă creşterea fondurilor rămase la dispoziţie angajatorului, bani ce pot fi folosiţi pentru a crea noi locuri de muncă. De asemenea, prin această măsură se va stimula mediul de afaceri, se va reduce munca la negru şi implicit, prin creşterea numărului de contribuabili, se va eficientiza raportul contribuţii/beneficiari. Graţie măsurilor luate de Guvernul Ponta, România are creştere economică şi încercăm ca această evoluţie bună a economiei să fie simţită şi de cetăţeni. Şi pentru a veni şi mai mult în ajutorul românilor am crescut, începând cu 1 iulie, salariul minim la 900 de lei, am aplicat programul privind reducerea ratelor bancare şi vom continua să luăm măsuri pentru a creşte nivelul de trai", a declarat, miercuri, Rovana Plumb, după ce deputații au adoptat Proiectul de lege ce prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator.

Citește și Ministrul Muncii: Cu cât ar putea crește pensiile în 2015

REDUCEREA CAS. Camera Deputaților este for decizional. 

REDUCEREA CAS. Proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, propus și asumat de Guvernul Ponta, fusese adoptat și de Senat, pe 24 iunie. 

REDUCEREA CAS. Începând cu 1 octombrie, contribuțiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cu 5 puncte procentuale. Potrivit celor afirmate de către premierul Victor Ponta, în luna iunie, impactul este estimat, în 2014, la minus 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel