REDUCERE LIVRĂRI GAZE. Mircea Geoană: Rusia nu poate juca acest joc la nesfârșit

Mircea Geoană a declarat, referindu-se la noua reducere a livrărilor de gaze operată de Gazprom, că Rusia nu poate juca la nesfârşit acest joc, întrucât principala resursă pentru vistieria Moscovei o reprezintă tocmai exporturile de energie.

VEZI ȘI: Maria Coman (Antena 3): "Avea niște obiceiuri stranii și inacceptabile"

"În acelaşi timp, Rusia nici nu poate juca la nesfârşit acest joc, pentru că principala resursă pentru vistieria Moscovei şi a Federaţiei Ruse sunt tocmai exporturile de energie. Dacă Rusia îşi omoară exporturile către Europa, nu poate compensa cu exporturile către China sau alte zone ceea ce Europa nu mai doreşte sau nu mai este în situaţia să importe", a spus Mircea Geoană.

El a arătat că noua reducere a livrărilor de gaze operată joi de Gazprom reprezintă "un fel de skanderbeg pe care Rusia îl face cu Occidentul" şi a spus că există atât semne de preocupare, dar şi semnale pozitive în legătură cu acest subiect.

"Există şi semne de preocupare despre această reducere a gazelor către Polonia, parţial şi către noi, şi despre ameninţarea cu întreruperea alimentării Ucrainei şi, prin Ucraina, a Europei cu gaze naturale din Federaţia Rusă, dar sunt şi semnale ceva mai pozitive. Întâlnirea dintre comisarul european pentru energie, Guvernul Ucrainei şi Gazprom pare să fi găsit un început de soluţie financiară şi politică la riscul foarte mare ca Rusia, în această logică neoimperială, să se apuce să întrerupă robinetul de gaz", a mai spus Mircea Geoană, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel