Reducere buget sănătate. Gabriela Firea, atac la Guvernul Orban: Nu se duce Firea acasă cu Spitalul Metropolitan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban, după ce Executivul a redus bugetul de sănătate pentru anul 2020.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se află aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan. Primarul Gabriela Firea s-a arătat indignată de obstacolele apărute în calea acestui proiect de anvergură.

'Capitala contribuie cu 25% pentru PIB-ul României și se întoarce foarte puțin, 1%. În București, trăiesc, muncesc, învață sau se află în tranzit pentru a rezolva probleme administrative sau pentru a vizita cel mai mare oraș cultural al țării, mult mai mulți români decât cei cuprinși în statistici. Suntem peste 4 milioane de cetățeni. (...)

'După ce un Guvern a închis spitale acum câțiva ani, au fost oameni care au murit la poarta spitalului pe care îl știau deschis. Iată că, în momentul în care se anunță reducerea bugetului Ministerului Sănătății, ministrul nu reacționează! (...) Despre Spitalul metropolitan am anunțat că va cuprinde mai multe facilități. (...) Spitalul metropolitan este pentru toți românii, nu pentru Gabriela Firea. Nu se duce Firea acasă cu acesta. Noi vom începe acest proiect! (...) Cei care nu veți vota acest proiect este pentru că nu vă pasă de oameni! Sunt consilieri care lucrează doar pentru ei, pentru funcții!' a spus Gabriela Firea, în cadrul ședinței Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei dorește să investească 4,7 miliarde de lei pentru construcția Spitalului Metropolitan și a celorlalte construcții adiacente. "Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv înglobează nu numai un spital, ci şi locuinţe pentru doctori, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului, săli de cursuri şi conferinţe", se arată în raportul de specialitate al proiectului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel