Reding, sesizată prin scrisoare cu privire la cazul Antena 3-DNA

viviane reding decenews
viviane reding decenews

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai solicită, într-o scrisoare, intervenția comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding, în cazul anchetei declanșată de procurorii anticorupție împotriva Antenei 3, ”parte a unui atac orchestrat la adresa libertății media”.

Nicolai consideră demersul DNA unul de ”intimidare” și un ”atac la libertatea de expresie”, scrie Jurnalul Național, citând euturbonews.com.

Persoana juridică S.C Antena 3 S.A a fost pusă sub urmărire penală pentru complicitate la infracțiunea de șantaj, în dosarul în care directorul executiv al Antena Group (din care Antena 3 nu face parte), Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-a șantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

”Să investighezi un întreg grup media, de la CEO, la jurnalişti şi staff-ul tehnic, pe baza unor presupuse acte comise de CEO-ul companiei este un act clar de intimidare şi poate crea un precedent periculos”, scrie Nicolai, care precizează că postul TV ”pur și simplu își face doar treaba” de informare.

”Suntem martorii unui atac orchestrat aici, care urmează multor altora, şi care demonstrează că DNA şi-a pierdut orice urmă de independenţă”, mai spune europarlamentarul.

Norica Nicolai cere Comisiei să apere dreptul la libera exprimare din România, precizând că așteaptă ”un răspuns obiectiv” în viitorul apropiat. ”Este momentul ca instituţia Comisiei Europene, care monitorizează România prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), să acţioneze faţă de ameninţările la adresa libertăţii media din această ţară”, a adăugat Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel