Reding, în PE, despre situația din România: Rămâne fragilă

"Situaţia din România rămâne fragilă", a declarat, miercuri, vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding în plenul Parlamentului European, încrezătoare că toți actorii politici din țară vor acționa pentru respectarea statului de drept, în mod ”durabil și ireversibil”.

În cadrul dezbaterii de la Bruxelles privind situația din România, vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a menționat că, "la începutul verii am asistat la o combinaţie de acţiuni întreprinse de autorităţile din România care au pus sub semnul întrebării statul de drept, echilibrul democratic şi independenţa justiţiei".

Potrivit oficialului european, Comisia va continua să monitorizeze situaţia din România şi va avea contacte cu autorităţile române.

Viviane Reding și-a exprimat speranța că întreaga clasă politică din România va acționa cu responsabilitate pentru stabilizarea situației politice.

"Sper ca în următoarele săptămâni şi luni să vedem că toţi actorii politici din România sunt hotărâţi să respecte statul de drept şi independenţa justiţiei în mod durabil şi ireversibil", a mai spus Reding, afisând o ținută portocalie.

"Situaţia din România rămâne fragilă", a punctat vicepreședintele Comisiei Europene în plenul Parlamentului European, dezbatere la care asistă și  preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel