Redeschidere terase. Gavrilescu: Orban, ocupat să ne anunțe apocalipsa la televizor

Gratiela Gavrilescu
Gratiela Gavrilescu

"România se izolează, în sensul rău al cuvântului, în mod deliberat!", atrage atenţia Graţiela Gavrilescu.

"În timp ce guvernele celorlalte state membre- unele cu bilanțuti pandemice mult mai grave ca al nostru!- au realizat impactul nimicitor al crizei asupra economiei și psihicului uman, și se grăbesc să reintre în normalitate, al nostru anunță, cu aroganță și tupeu, încontinuu, începutul... sfârșitului lumii!
Suntem tratați ca o turmă obedientă și disciplinată, care nu merită explicații sau scuze, incapabilă să se autoprotejeze ori să gândească mai încolo de ziua de salariu și de cea a plății facturii de întreținere!

Orice italian, spaniol, grec, francez etc. știe, la ora asta, cel puțin câteva lucruri minimale, ca, de pildă, dacă, în ce condiții și când:- își va relua copilul lui școala
- își va relua activitatea proprie, și cu ce salariu
- va mai putea pleca în vacanță etc.

... Pentru că guvernul lui a avut minima decență de a-i prezenta UN PLAN, la care să își poată raporta propria EXISTENȚĂ", a scris Graţiela Gavrilescu pe Facebook.

Ce se va întâmpla în România


"Pentru că oamenii, pentru A TRĂI, au nevoie de repere, în tip și spațiu, la care, în mod deliberat, să își raporteze propria existență.
Au nevoie și de libertate, de vise, de speranțe, cărora “să le facă loc” între jaloanele obligatorii... Așa se face că insulele grecești, Barcelona sau Madridul își redeschid porțile pentru turiști...
Că plajele grecești sunt deschise din 4 mai, în timp ce noi avem voie, la mare, doar dacă avem, acolo, bunicii sau o casă de vacanță...

Tavernele grecești s-au, redeschis, de ieri, și acestea.

Terasele noastre??? Încă nu se știe dacă “ li se va da voie” de la 1 iunie... Și nici în ce condiții... Granițele Greciei se deschid, pentru turiștii din Serbia și Bulgaria, pe 15 iunie. Pentru cei din România- nu", se arată în mesajul Graţielei Gavrilescu.

"Guvernanților, guvernați!"


"De ce?
Întrebati-l pe premier, că nu ne-a explicat încă! Este prea ocupat să ne anunțe apocalipsa la televizor în timp ce turismul României, cu greu renăscut în ultimii doi-trei ani, moare în chinuri, fără slujbă, lumânare și împărtășanie, că e epidemie! Guvernanților, guvernați!

Puneți-vă mintea la contribuție și, măcar din când în când, ascultați-vă și inima! Jocul ăsta cu trecerea de la starea-de-urgență-fără-mască la starea-de-alertă-cu, de la distanțarea-socială, la distanțarea-de-societate, la ruperea-de-realitate ne aruncă în haosul unei stări-de-nervi generalizate, pe care, zău, nu știu cum o veți mai putea gestiona!", scrie Graţiela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel