Red Hat, achiziție IBM Corp. Tranzacție de zeci de miliarde de dolari

IBM Corp plăteşte 34 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea companiei de software Red Hat.

Gigantul american IBM Corp a acceptat duminică să achiziţioneze compania de software Red Hat Inc din SUA cu suma de 34 de miliarde de dolari, inclusiv datorii, în dorinţa de a-şi diversifica tehnologia şi furnizarea de echipamente şi servicii IT, transmite Reuters. Este cea mai mare achiziţie de până acum a IBM şi scoate în evidenţă eforturile directorului general Ginni Rometty de a extinde activitatea companiei, pe fondul încetinirii vânzărilor şi al reducerii cererii pentru serverele mainframe.

Tentativă de recuperare a decalajului

IBM, înfiinţată în 1911, cu o capitalizare bursieră de 114 miliarde de dolari, va plăti 190 de dolari per titlu în numerar pentru Red Hat, o primă de 63% faţă de preţul acţiunilor la închiderea şedinţei de vineri a Bursei de la New York. Înfiinţată în 1993, Red Hat este specializată în sisteme de operare cu sursă deschisă Linux, cel mai popular tip de software open source, care a fost dezvoltat ca alternativă la sistemele software produse de Microsoft. Tranzacţia ar urma să sprijine eforturile IBM de a recupera decalajul faţă de Amazon, Alphabet şi Microsoft de pe piaţa în creştere rapidă a serviciilor de cloud.

În ultimii cinci ani, acţiunile IBM şi-au pierdut aproape o treime din valoarea lor, în timp ce titlurile Red Hat au urcat cu 170% în acelaşi interval de timp. Tranzacţia dintre IBM şi Red Hat ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2019. IBM intenţionează să suspende programul său de răscumpărare de acţiuni din 2020 şi 2021 pentru a finanţa tranzacţia. IBM a anunţat că Red Hat va fi în continuare condusă de directorul general al Red Hat, Jim Whitehurst, şi de actuala echipă din fruntea companiei de software.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel