Rectificare bugetară, protecție socială. Turcan: Angajații se află într-o stare gravă

Descriere foto:

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a solicitat rectificarea bugetului pentru protecţia socială şi suplimentarea acestuia cu cel puţin un miliard de lei.

"PNL solicită rectificarea bugetului pentru protecţia socială şi suplimentarea acestuia cu cel puţin un miliard de lei: 668 milioane pentru protecţia copilului, 304 milioane pentru protecţia persoanelor cu handicap şi cel puţin 13 milioane pentru persoanele vârstnice. În caz contrar, vor fi închise zeci de aziluri pentru bătrâni, mii de copii şi de persoane cu dizabilităţi vor rămâne fără sprijinul de specialitate. Guvernul social-democrat mimează grija pentru persoanele aflate în nevoie", a spus Turcan.

Conform legislaţiei în vigoare, se arată într-un comunicat, Guvernul trebuie să aloce până la 90% din banii necesari fiecărui Consiliu judeţean pentru cheltuieli legate de protecţia socială.

"Solicit tuturor prefecţilor să transmită datele reale din teritoriu. Aceştia trebuie să arate care este situaţia în mod obiectiv şi să rezolve starea gravă în care se află angajaţii din sistemul de protecţie socială, dar şi situaţia disperată în care se află persoanele care vor rămâne fără un ajutor din partea direcţiilor de specialitate din cadrul administraţiei publice locale.

Numai la Sibiu, de exemplu, este nevoie de 31 de milioane de lei, din care - peste 20 de milioane pentru protecţia copilului şi peste 10 milioane pentru centrele de asistenţă a persoanelor cu handicap. Anul acesta Guvernul a alocat pentru protecţia socială cu aproape 50% mai puţin din cât era necesar, iar Consiliul Judeţean nu are cum să prevadă aceşti bani din propriul buget", mai spune Turcan


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25