Rectificare bugetară. Claudia Țapardel: "Contrar scepticilor și criticilor de serviciu..."

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel este de părere că rectificarea bugetară aprobată marți de Guvern repară nedreptăți făcute românilor de fosta guvernare.

"Vorbim, inclusiv în 2015, despre plata unor drepturi câștigate în instanță de angajați din Sănătate și Educație, în urma unor procese intentate fostei guvernări PDL. Lor, celor ascunși azi în noul PNL, le-a fost suficientă o zi să ia toate deciziile nedrepte față de sute de mii de bugetari și, iată, actualului Guvern condus de Victor Ponta îi sunt necesari ani întregi pentru a repara toate aceste greșeli și politici anti-sociale. Este semnul cel mai clar că efectele politicilor de austeritate se întind pe o perioadă foarte mare de timp. Prin rectificarea bugetară, Guvernul Ponta reușește să repare gravele nedreptăți comise de fostele guverne, de cei care pur și simplu au batjocorit întregi categorii de bugetari angajați în domenii vitale ale statului român, precum Educația sau Sănătatea. Salut, de asemenea, faptul că prin această rectificare se garantează toate fondurile necesare dublării alocațiilor pentru copiii din România", a declarat eurodeputata Claudia Țapardel, membră supleantă în Comisia pentru bugete din Parlamentul European.

Eurodeputata Claudia Țapardel a continuat: "Guvernul a operat această rectificare bugetară pozitivă pentru că încasările la buget și performanța economică a României o permit. Astăzi, contrar scepticilor și criticilor de serviciu, care ar spera să o ducem din ce în ce mai rău, țara noastră se prezintă în această regiune a Europei drept un actor puternic și întărit. România, prin mixul de politici al actualului guvern, este pregătită să continue și chiar să accelereze performanțele economice, alături de îndreptarea efectelor creșterii economice spre buzunarele cetățenilor. În această notă trebuie interpretată actuala rectificare bugetară, un semnal foarte bun atât pentru mediul de business, cât și pentru cetățeni". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel