Rectificare bugetară. Ce spune premierul Viorica Dăncilă

Florin Răvdan / 08 aug 2019 / 15:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre rectificarea bugetară la începutul şedinţei de guvern, afirmând că aceasta este una pozitivă. 

"Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta.

De asemenea, această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare", a precizat Viorica Dăncilă. 

Rectificarea, pe principii clare 

 

'Toate ramurile economiei reale au înregistrat evoluţii pozitive, remarcându-se în mod deosebit rezultatele din construcţii, servicii şi agricultură', a completat Dăncilă.

Prim-ministrul a subliniat că a cerut ca rectificarea să fie făcută 'pe principii clare', astfel încât 'obiectivele asumate la începutul acestui an să fie îndeplinite cu păstrarea echilibrelor macroeconomice şi consolidarea încrederii investitorilor în economie'.

'Vom menţine deficitul bugetar în ţinta asumată prin Legea bugetului, respectiv 2,76%. De asemenea, vom menţine investiţiile în domeniile prioritare, educaţie, sănătate şi infrastructură rutieră, precum şi măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Am cerut ca structura bugetară să fie corelată cu realizările din primul semestru şi să fie dublată de un angajament ferm al ministerelor că ceea ce se stabileşte prin rectificarea bugetară trebuie să fie pus în aplicare', a declarat Dăncilă. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27