Record de participare la examenul de intrare în rezidenţiat: 12.564 de candidaţi

La UMF "Carol Davila" din Bucureşti vor susţine concursul 4.560 de absolvenţi medicinişti.

Anul acesta, la nivel naţional, examenul de rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii, ce se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, va aduna la start un număr record de candidaţi, 12.564 (cu 615 mai mulţi faţă de cei din sesiunea 2020) absolvenţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie care îşi vor disputa şansele pentru ocuparea celor 5.949 locuri şi 270 de posturi scoase la concurs.

Pentru examenul de admitere în rezidenţiat, ce va fi organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti , în Complexul Expoziţional ROMEXPO din Capitală , duminică, 21 noiembrie, ora 10, s-au înscris 4.560 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, cu 188 de candidaţi mai mulţi , comparativ cu numărul celor care au susţinut acest examen în sesiunea din 2020.

Astfel, în centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" vor susţine concursul de intrare în rezidenţiat cei mai mulţi candidaţi, peste 36,3% din totalul candidaţilor înscrişi la nivelul întregii ţări (1.974 pentru domeniul medicină, 1.045 pentru domeniul medicină dentară şi 1.541 pentru domeniul farmacie). La nivel naţional, pentru ocuparea celor 3.672 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 5.756 de candidaţi, pentru cele 1.190 locuri alocate domeniului medicină dentară, 2.677 candidaţi, în timp ce pentru cele 1.087 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 4.131 de concurenţi. Este de remarcat faptul că, anul acesta, se înregistrează un record absolut în ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi la concursul de intrare în rezidenţiat pe domeniul farmacie, 4.131, comparativ cu 2.544 de concurenţi înregistraţi în 2020.

Cum se va desfăşura examenul

Examenul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Candidaţii vor putea intra în sala de concurs unde au fost repartizaţi începând cu ora 8:30. Potrivit regulamentului atribuit de către Ministerul Sănătăţii Concursului de intrare în rezidenţiat pe loc şi post în medicină, medicină dentară şi farmacie , fiecare candidat a achitat o taxă în valoare de 500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel