Record de cazuri de Covid-19 în Tokyo chiar înaintea începerii Jocurilor Olimpice

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Tokyo înregistrează numărul maxim de cazuri de infectare cu COVID-19 din ultimele şase luni.

Capitala Japoniei a raportat joi 1.308 cazuri noi de infectare cu COVID-19, cea mai mare cifră înregistrată la Tokyo începănd din luna ianuarie, cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, informează agenţia EFE.

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunţat peste 1.000 de cazuri zilnice de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de şase luni şi cu tendinţa de creştere de circa o lună.

Tokyo se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în capitala niponă pentru evitarea răspândirii virusului şi care au ca măsură principala limitarea orelor de lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgenţă la Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), autorităţile şi Comitetul organizator au decis desfăşurarea competiţiei fără spectatori.

Totodată, numărul persoanelor, cu excepţia sportivilor, care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ar putea fi mai mic de 1.000, conform unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel