Record de cazuri COVID. Care este explicația? Bogdan Chirieac: E o chestiune fundamentală!

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că DSP-urile sunt depășite de creșterea fulminantă a infectărilor cu COVID-19. 

”DSP-urile nu au cum să funcționeze pentru că nu le poți ridica la puterea a zecea peste noapte. Noi am avertizat, cu propriile exemple, că participarea la alegerile locale va duce la o creștere a îmbolnăvirilor. Publicul a avut informația și și-a exercitat dreptul fundamental la vot. Deci este un lucru asumat.

Cât despre închiderea HoReCa, este o mare prostie. Nu HoReCa are focare de Covid. S-a deschis școala pe 14 septembrie și era evident că Ministerul Educației nu pregătise nimic în acest sens și au crescut infectările. Am avut alegeri, au crescut infectările.

În ceea ce privește închiderea Bucureștiului, mai e o cifră fundamentală. Noi nu știm câți locuitori sunt în București. Nici președintele Iohannis nu a putut să ne spună pentru că probabil nici autoritățile nu știu. Deci la ce raportezi acel trei la mie îmbolnăviri? Doamna Firea ne spunea că sunt patru milioane de locuitori în București Ilfov, că nu ai cum să separi București de Ilfov. Sunt patru milioane de oameni în această aglomerare urbană. La ce raportezi? La două milioane, îmbolnăvirile? E o chestiune fundamentală. Probabil că rata de trei la mie e stabilită pe plan internațional. Dar care e populația Bucureștiului? Nu știm”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel