EXCLUSIV  Reconstrucția organelor din zona pelvină, o șansă la o viață normală pentru paciente. Medicul Gabriel Mitulescu: Dacă putem, facem întotdeauna o reconstrucție

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Reconstrucțiile organelor din zona pelvină reduc riscurile din urma operației și pot oferi chiar o viață normală pacientelor.

”Reconstrucția de vagin o fac în colaborare cu un chirurg plastician, cu doctorul Stângu Cătălin, prietenul meu, cel alături de care le-am făcut pe toate. Dacă putem, facem întotdeauna o reconstrucție. Reconstrucția este fie cea a pelvisului, să nu uităm că în urma operației rămâne un mare spațiu mort, pelvin, mărginit de niște oase inextensibile. Acolo rămâne un hău care are nevoie de un timp foarte îndelungat pentru a se umple de țesut cicatriceal. 

Sanador

Dacă acolo se mai poate transfera un mușchi cu grăsime, să mai umple măcar jumătate, atunci foarte multe dintre complicațiile pe care le poate genera acest spațiu mort pelvin dispar. Deci important e să umplem spațiul pelvin. 

Dar dacă putem să facem o reconstrucție totală de vagin, pentru ca femeia respectivă să aibă aceeași raportare corporală pe care a avut-o și înainte de operație, cu atât mai bine. Aceste reconstrucții vaginale permit și o viață sexuală în destul de bune condiții. Am paciente care au satisfacție cu acest neo-vagin, chiar dacă este făcut din mușchi de pe abdomen sau de pe coapse. Nu toate au (relații intime - n.r.), cam jumătate nu au relații, dar au raportarea corporală, iar celelalte...”, a explicat medicul Gabriel Mitulescu, din cadrul spitalului Sanador, într-un interviu exclusiv acordat DC News, DC Medical și DC News TV. 

Sute de paciente au trecut printr-o reconstrucție vaginală

”Aveți o cazuistică importantă dacă vorbim de sute de astfel de reconstrucții”, a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

”Nu! De mii! Reconstrucții da, sunt câteva sute. Depinde de vârsta pacientei, depinde de comorbiditățile pe care el are. Exenterația este o operație foarte agresivă, foarte constructivă. Sigur, că după 7-8 ore de operație, mai stai încă trei să faci reconstrucție, de multe ori trebuie să ai grijă ca bolnavul să supraviețuiască și să nu facă complicații. Nu poți să operezi chiar așa”, a mai spus medicul Mitulescu. 

”Se pot împărți în etape?”, a ridicat problema Val Vâlcu.

”În general reconstrucția se face odată cu intervenția, pentru că altfel se cicatrizează, se lipesc intestinele, spațiul mort pelvin nu rămâne așa o gaură, e ocupat locul de intestin subțire, de intestin gros”, a mai explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel