Reconstrucție stadioane. Guvernul Dăncilă a aprobat modernizarea. Primele arene care intră în reconstrucție

sedinta guvern
sedinta guvern

Guvernul României a aprobat bugetul pentru reconstrucţia stadioanelor "Steaua" şi "Arcul de Triumf" în vederea organizării de către Bucureşti a Campionatului European de fotbal din 2020, arată un comunicat oficial remis marţi.

Pentru arena din Ghencea au fost alocaţi 301.772.000 de lei (67 de milioane de euro), în timp ce în "Arcul de Triumf" se vor investi 126.411.000 de lei (aproximativ 27 de milioane de euro), informează Prosport.

Noua arenă din Ghencea va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi o durată a lucrărilor estimată la doi ani şi o lună. Grupurile sanitare, vestiarele, lipsa locurilor pentru presă, sala de conferinţe sunt, explică guvernanţii, problemele care împiedică desfăşurarea evenimentelor sportive cu public: "Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri iar durata lucărilor a fost estimată la 25 de luni. Cum prima grijă trebuie să o constituie condiţiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecută cu vederea dotarea precară cu facilităţi sanitare şi lipsa aproape în întregime a punctelor minime de servire şi a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumătate faţă de cerinţele curente.

Apoi, vestiarele se află pe latura opusă Tribunei Oficiale. Deşi această conformare nu este interzisă, apar probleme funcţionale în special pentru presă, boxa presei fiind în tribuna 1 în timp ce zona mixtă trebuie organizată lângă vestiare. Circulaţia către sala de conferinţe de presa este şi ea o problema. Accesul echipelor către vestiare/părăsirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generând necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul către Tribuna Oficială). În sfârşit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente în materie de suprafeţe şi spaţii asigurate.

În prezent stadionul nu mai poate fi utilizat pentru meciuri cu public. Pe de altă parte, o parte dintre condiţiile UEFA (presa, echipe) nu sunt îndeplinite, iar condiţiile pentru spectatori (calitatea "serviciilor") sunt precare şi ar rămâne precare chiar şi în cazul unei renovari. Prin urmare intervenţia asupra stadionului Steaua este absolut necesară", se arată în comunicatul remis, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel