Reclamații la Protecția Copilului după proteste. Badea: E posibil ca unii părinți să spună asta

Mircea Badea a comentat în emisiunea „În Gura Presei" vâlva care s-a născut pe net, după ce la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor au fost formulate numeroase reclamaţii anonime cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei, în care se făcea trimitere la un articol de lege care interzice implicarea minorilor în astfel de manifestaţii publice.

Aceste reclamaţii fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează ,,copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către parinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice".

Potrivit acestei legi, dacă se constată încălcarea articolului 27, părintele sau tutorele minorului riscă o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

„Întrebare: dacă această instituţie vrea să facă o anchetă care e problema? Dacă e lege, dacă e instituţia statului care vrea să facă o anchetă, nu îneţeleg care e problema. Posibil ca unii părinţi să spună că nu ştiau legea. Dar necunoaşterea legii nu te scuteşte de respectarea ei", a comentat realizatorul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel