Rechizitoriu: Monica Gabor a fost traficată de Dinu Damaschin

dinu
dinu

Monica Gabor, fosta doamnă Columbeanu, a declarat anchetatorilor că, alături de alte fete, au fost traficate de către Dinu Damaschin. Inițial, acesta i-a promis Monicăi o slujbă, însă a încercat s-o plaseze la diferiţi clienţi  din lumea interlopă din Bacău şi Bucureşti. Monica a mai declarat că Damaschin a încercat să o abuzeze sexual deşi i-a spus că este virgină.

"Partea vătămată Gabor Monica a dat declaraţii în dosarul 391/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, din care rezultă următoarele că la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune în vara anului 2003 de către inculpatul Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin, şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă şi sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie, obţinând acceptul familial prin diferite motivări neadevărate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral şi că în acest context prin ulterioare constrângeri cu violenţă fizică şi psihică a încercat să o plaseze către diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă a Bacăului şi Bucureşti, şi că circumstanţele de victimizare au fost construite împreună cu acoliţi ai săi, indicând pe numiţii Hasan Ovidiu, Radu Duţă, Cristi Tănase, cel din urmă reuşind să o abuzeze sexual, indicând şi aspectul că urmare acestor circumstanţe consumate Damaschin Constantin a obţinut suma de 200 dolari", spun procurorii în cererea de arestare preventivă a lui Damaschin şi a doi complici ai săi, către Tribunalul Bacău.

Monica a spus anchetatorilor că a fost martoră la agresiunile fizice ale lui Damaschin, care îşi lovea victimele pentru a obţine confirmarea de a practica prostituţia în beneficiul lui.

Tânăra a indicat o situaţie în care a fost obligată împreună cu o altă fată din Piatra Neamţ să ţină companie şi să întreţină relaţii cu oameni de afaceri. Monica a mai declarat că Damaschin a încercat să o abuzeze sexual deşi i-a spus că este virgină.

Monica a scăpat în toamna anului 2003 când a plecat din Bacău în altă localitate, la o rudă pentru a nu fi găsită de Damaschin.

"Aspectele declarate de către partea vătămată Gabor Monica, a fost confirmate de martora Gabor Ramona, sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către sus-numitul (Damaschin-n.r.), că acesta a avut controlul asupra acesteia urmare atât a promisiunii mincinoase privind accesul la cariera de fotomodel, cât şi a exercitării de constrângeri psihice asupra sa. Mai mult decât atât, conform precizărilor martorei, rezultă că şi aceasta a fost ofertată cu promisiunea mincinoasă privind îmbrăţişarea carierei de fotomodel, dar că nu a dat curs acesteia, întrucât inculpatul Damaschin Dan Constantin nu i-a creat impresia unei persoane de încredere dat fiind evenimentele consumate cu sora sa", au spus anchetatorii.

Mai mult decât atât, martora a susţinut că Dinu Damaschin a ameninţat-o că în situaţia îl vor reclama la poliţie, el nu va păţi nimic, deoarece cunoaşte persoane influente din Bacău . Veronica Gabor a mai spus că a refuzat să dea detalii despre locul unde se afla Monica, ce era căutată de Damaschin, deoarece fata se temea să vină în oraş întrucât Damaschin a afirmat că o va omorî, dacă o prinde în Bacău.

Dan Constantin Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, şi cei doi complici au fost ridicaţi, joi, de către DIICOT pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel