Rechemare George Maior. Ce spune Bogdan Chirieac

G. Maior – mesaj pentru români, la sfârșit de an
G. Maior – mesaj pentru români, la sfârșit de an

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 rechemarea în ţară a ambasadorului George Maior de către ministrul Teodor Meleşcanu, afirmând că rechemarea lui Maior de la Washington nu este ceva sigur, dat fiind că preşedintele este cel care are ultimul cuvânt. 

"E greu de spus care va fi decizia domnului preşedinte, pentru că dânsul nu este previzibil. Chiar cu legea în mână nu este previzibil. Ştiţi foarte bine că nu a avut niciun fel de problemă să încalce decizia Curţii Constituţionale vizavi de revocarea lui Augustin Lazăr. A ezitat peste 30 de zile, tot la solicitarea expresă a Curţii Constituţionale privind revocarea doamnei Kovesi. E greu de spus. Dacă interesul său electoral este ca domnul Maior să rămână la Washington, va rămâne la Washington indiferent de solicitarea ministrului de externe", a declarat Bogdan Chirieac. 

Klaus Iohannis şi George Maior au şi un trecut din punct de vedere al justiţiei împreună, George Maior fiind acuzat în mai multe rânduri că i-a făcut un dosar la Agenţia Naţională de Integritate actualului şef al statului, chiar în ziua în care acesta a devenit preşedintele PNL. 

"Ministrul de externe Teodor Meleşcanu a procedat corect, fiindcă sunt mari semne de întrebare în privinţa activităţii nu ca ambasador în SUA, acolo nu ştim ce face, dar ca director al SRI asupra domnului Maior sunt mari semne de întrebare. Cel mai mare semn de întrebare este semnarea protocoalelor între SRI şi Înalta Curte, de exemplu, protocoale declarate ilegale şi în orice caz neconstituţionale. Dar, repet, este vorba despre interesul personal al domnului Klaus Iohannis", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Imaginea României depinde de chemarea lui Maior 

"Abuzuri, protocoale, interceptări, dosare făcute la comandă, toate aceste lucruri îngrozitoare au pus peste România eticheta de cea mai coruptă ţară din lume, dar occidentul nu le ia în seamă şi atunci orice încercare de reformare a justiţiei se loveşte de o opoziţie furibundă mai ales din exteriorul ţării. Ori rechemarea ambasadorului George Maior la Bucureşti ar risca pentru domnul Iohannis să valideze toate aceste dovezi de poliţie politică din România", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel