Recesiune în România. Adrian Vasilescu "îl contrazice" pe Cîțu: Este periculos și neadecvat!

Adrian Vasilescu
Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre posibilitatea unei recesiuni în România, la care a făcut referire Florin Cîțu, la Palatul Parlamentului. 

"Când vorbim despre recesiune sau despre criză, este periculos şi neadecvat să facem calcule pe plan intern pentru că ambele vin de afară. Din 1907, toate crizele vin din America (...). Mersul economiei, la noi... O să vedem că nu este un semn foarte grav că am intra într-o depresiune sau o recesiune. Ca să avem o recesiune în România, ar trebui ca trei trimestre, unul după altul, să coboare creşterea economică sub zero. Nu văd că am fi în faţa a trei trimestre, unul după altu, care să ne aducă o creştere economică sub zero. Sunt mulţi care fac confuzia între depresiune, recesiune şi criză", a declarat Adrian Vasilescu la Antena 3.

Ce spunea Florin Cîțu

"Să presupunem că există riscul ca România să intre în recesiune. Nu vă interesează că ar da faliment zeci de mii de firme şi că ar intra oamenii în şomaj? Dacă România intră într-o criză economică, avem mai multe probleme: o să avem şomaj, o să avem bani mai puţini la venit. Banii sunt în buget, legislaţia este respectată", a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel