Recepţie la Ambasada României, cu participarea Anei Birchall şi a reprezentanţilor companiilor româneşti participante la Select USA 2018

Ana Birchall
Ana Birchall

Ambasada României la Washington a organizat, joi, 21 iunie 2018, o recepţie oficială cu ocazia vizitei în Statele Unite ale Americii a vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi a prezenţei reprezentanţilor companiilor româneşti la Summit-ul Select USA 2018 dedicat atragerii de investiţii în Statele Unite ale Americii.

La eveniment au participat oficiali ai Departamentului de Stat în frunte cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa, Matthew Palmer, ai Departamentului Comerţului, ai Casei Albe, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, reprezentaţi ai companiilor americane care desfăşoară activităţi în România, experţi din mediile de gândire şi reflecţie din Washington, precum şi o delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu.  

Vicepremierul Ana Birchall a subliniat succesul noii sesiuni de Dialog Strategic anual dintre România și SUA, care a avut loc la începutul săptămânii la Bucureşti, co-prezidată alături de asistentul secretarului de stat pentru Europa, Wess Mitchell. De asemenea, oficialul român a reiterat angajamentul ambelor părți de aprofundare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic, în special pe dimensiunea economică, dând exemplu și interesul puternic al companiilor româneşti de a fi prezente pe piaţa americană, în condiţiile în care delegaţia oamenilor de afaceri prezentă la Summit-ul Select USA a fost, cu cei 43 de reprezentanţi, cea mai mare din Europa şi a cincea la nivel global.

(w670) 

Matthew Palmer, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa a apreciat că România beneficiază de resurse energetice consistente, iar în colaborare cu companiile americane sunt făcute noi descoperiri. Printr-o exploatare judicioasă a acestor resurse şi extinderea inter-conexiunilor regionale sub egida Iniţiativei celor Trei Mari, România are perspectiva de a deveni un pilon al securităţii energetice în Europa Centrala şi de Sud-Est.

Ambasadorul României, George Cristian Maior, a salutat intensificarea dialogului strategic şi mai ales acţiunile concrete de consolidare a acestuia pe dimensiunea economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel