REAL-DORTMUND 2-0: Nemții merg în finala LC, cu 4-3 la general

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund a obținut calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat în semifinală pe Real Madrid, cu scorul de 4-3 la general. După 4-1 în tur, germanii au pierdut returul cu 2-0, suficient însă pentru a obține biletele către finala competiției, ce se va desfășura la Londra, pe Noul Wembley.

Real Madrid a început extrem de tare partida de pe Bernabeu, ratând o mulțime de ocazii mari de gol în primele 20 de minute, prin Ronaldo, Higuain sau Ozil.

De partea cealaltă și Lewandowski a avut o șansă bună de a înscrie, șutul său din interiorul careului fiind însă reținut de Diego Lopez. A doua jumătate din prima repriză a fost mai echilibrată, nemții reușind să revină în joc. La pauză s-a intrat cu 0-0 și cu scorul general de 4-1 pentru Borussia Dortmund, după meciul tur.

În repriza secundă Real a continuat să forțeze, dar ocaziile mari de gol au fost ratate de nemți, prin Lewandowski, care a lovit bara, și Gundogan, blocat incredibil de Lopez.

În minutul 83, Benzema, introdus la 10 minute după pauză, a declanșat nebunia pe Santiago Bernabeu, deschizând scorul din centrarea lui Ozil. Același Benzema i-a pasat, cinci minute mai târziu, lui Ramos, care a făcut 2-0 cu un șut sub bară. Băieții lui Mourinho mai aveau nevoie doar de un gol pentru a obține calificarea în finala Ligii Campionilor, dar timpul rămas a fost prea puțin, astfel că avantajul din tur a fost suficient pentru echipa antrenată de Jurgen Klopp.

Borussia Dortmund este prima finalistă din acest sezon de Champions League. În ultimul act al competiției, galben-negrii vor da cel mai probabil peste adversara din campionat, Bayern Munchen, care a câștigat cu 4-0 prima manșă a semifinalei disputate împotriva Barcelonei.

Echipele de start:

Real Madrid: D. Lopez - Essien, Varane, Ramos, Coentrao - Essien, Xabi Alonso - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Higuain.

Rezerve: Casillas, Pepe, Albiol, Khedira, Kaka, Benzema, Morata. Antrenor: Jose Mourinho

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotici, Hummels, Schmelzer - Gundogan, Bender - Blaszczykowski - Gotze, Reus - Lewandowski

Rezerve: Langerak, Santana, Kehl, Leitner, Şahin, Grosskreutz, Schieber. Antrenor: Jurgen Klopp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel