Reacțiile alergice la măști, ce putem păți. Dermatologul explică

Dr. Cătălin G. Manole, medic specialist în Dermatovenereologie si Sef Lucrari la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, care sunt posibile efecte secundare ale purtării măștilor obligatorii.

Odată cu intrarea în starea de alertă, România descoperă o nouă "normalitate". A devenit obligatorie purtarea măștilor sanitare de protecție în spațiile închise.

Am stat de vorbă cu Dr. Cătălin G. Manole, medic specialist în Dermatovenereologie si Sef Lucrari la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila", București și Cercetător la Institutul Național de Patologie „Victor Babeș" din București, pentru a afla dacă există posibilitatea ca anumite persoane să aibă unele reacții alergice secundare purtării măștilor.

"Din păcate, răspunsul este „da", în acest context există această posibilitate a unor reacții alergice, dar nu numai! Putem menționa, de exemplu, dermatita de contact alergică, dermatita periorală, urticaria, diverse forme de acnee, eczeme, etc., direct sau indirect relaționate de purtarea intensivă si prelungită a măștilor in această perioadă. As vrea să subliniez, însă, faptul că aceste reacții pot fi ținute sub control (si cu unele masuri pe care vi le voi indica in mod expres) si in nici un caz nu trebuie folosite drept pretext pentru ne-purtarea de mască, in condițiile prevăzute de reglementările actuale", a explicat medicul pentru DC Medical.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel