Reacţii la demisia lui Cepoi: o mare pierdere pentru Sănătate

vasile-cepoi-
vasile-cepoi-

Demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru al Sănătăţii pare să îi fi luat prin surprindere chiar şi pe cei din sistem. Chiar dacă era cunoscut raportul ANI care îl viza, cei mai mulţi nu se aşteptau la demisia lui Cepoi.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru (PSD), a declarat că demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru al Sănătăţii reprezintă o 'pierdere' pentru minister. Senatorul social-democrat a subliniat faptul că, în opinia sa, Vasile Cepoi ar fi putut obţine 'rezultate bune', fiind un profesionist.

'Mi se pare că este o pierdere pentru ministerul Sănătăţii. Domnul Cepoi a fost şi rămâne un profesionist. Regret cele întâmplate. Nu pot să mă pronunţ pe chestiunea care ţine de incompatibilitate şi de acuzaţiile care i-au fost aduse. Personal, regret şi cred că e o pierdere. Este un cunoscător al sistemului, era dedicat activităţii pe care o desfăşura şi ar fi putut să obţină rezultate bune în condiţiile actuale', a declarat Rotaru.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaţilor, Rodica Nassar, a declarat luni că încă nu cunoaşte motivele pentru care Vasile Cepoi şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii şi a apreciat drept un lucru bun numirea ca ministru interimar a lui Raed Arafat. "Nu pot să fac comentarii legate de demisia domnului ministru Cepoi atâta timp cât nu am văzut un comunicat oficial din partea domniei sale sau a Guvernului cu privire la motive. Poate că ne duce gândul pe toţi, înainte de a avea un comunicat oficial, la problemele sesizate de către ANI în ultimul timp legate de incompatibilitatea domnului ministru. Asta e doar o părere personală, aşteptăm o declaraţie a domnului ministru, să vedem care sunt motivele reale pentru care şi-a dat demisia", a declarat Nassar. Despre numirea lui Raed Arafat ca ministru interimar, preşedintele Comisiei pentru sănătate a spus că nu poate decât să aibă o părere foarte bună. "Există două motive pentru acest lucru: o dată, pentru că domnul Arafat este un om care cunoaşte foarte bine sistemul de sănătate din România, este un om care lucrează în minister de atâta timp şi sunt convinsă că va reuşi să gestioneze şi să administreze problemele curente ale ministerului în perioada interimatului. În al doilea rând, din punctul meu de vedere, nu este de neglijat simpatia populară de care se bucură dânsul, fiind un om care a luptat pentru o idee şi care a reuşit să facă o performanţă în România după '90. Este un om care se bucură şi de simpatia mea", a afirmat Nassar. Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru (PSD), a declarat luni, pentru AGERPRES, că demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru al Sănătăţii reprezintă o 'pierdere' pentru minister. Senatorul social-democrat a subliniat faptul că, în opinia sa, Vasile Cepoi ar fi putut obţine 'rezultate bune', fiind un profesionist. 'Mi se pare că este o pierdere pentru ministerul Sănătăţii. Domnul Cepoi a fost şi rămâne un profesionist. Regret cele întâmplate. Nu pot să mă pronunţ pe chestiunea care ţine de incompatibilitate şi de acuzaţiile care i-au fost aduse. Personal, regret şi cred că e o pierdere. Este un cunoscător al sistemului, era dedicat activităţii pe care o desfăşura şi ar fi putut să obţină rezultate bune în condiţiile actuale', a declarat Rotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel