Raport GRECO. Florin Iordache, decizia PSD privind SIIJ

Florin Răvdan / 09 iul 2019 / 15:23 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Descriere foto: Florin Iordache

Fostul ministru al Justiţiei, actualmente vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a criticat într-un interviu pentru Europa Liberă raportul GRECO, cu care a menţionat că nu este de acord. 

"Nu sunt de acord și vă spun de ce. Din acest club fac parte și Franța și Anglia și Germania. Și Anglia și Germania și Franța au o serie de recomandări pe care nu le-au transpus și nu au de gând să le transpună. Atât timp cât suntem o țară independentă, cât avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislația. În acest club putem funcționa foarte bine cu Secția întărită, care asigură o anumită siguranță și independența reală a justiției”, a declarat Florin Iordache.

Iordache, deranjat de rezoluţii

 

"Atâta timp cât GRECO a observat, spre exemplu, numai Secția Specială și deranjează foarte tare Secția Specială și GRECO nu a observat marile probleme din Justiție, mă refer aici la protocoale, mă refer la constituirea completelor, la influențarea și nerespectarea legii de cei care înfăptuiesc justiția, sunt niște chestiuni de o gravitate foarte mare. Nu intenționăm și nu am intenționat să desființăm Secția Specială. De ce această Secție când exista la DNA era mai bună? Această Secție, așa cum este, trebuie să funcționeze mai bine, mai rapid, astfel încât acolo unde sunt probleme această Secție să se ocupe de ele. Pe zona Secției nu putem interveni decât a ajuta pentru o mai bună operaționalizare și funcționare”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Ce recomandări vor fi luate în seamă

 

"O serie de recomandări vor fi implementate, Codul de conduită există la Camera Deputaților și nu există la Senat, acest Cod de Conduită trebuie implementat și la Senat”, a conchis Florin Iordache. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26