Reacții din PE cu privire la ieșirea PNL de la guvernare

agerpres_5214505
agerpres_5214505

Parlamentul European reacționează la decizia PNL de a ieși de la guvernare. Liderul socialiștilor din PE, Hannes Swoboda, a declarat pentru RFI, că decizia PNL nu este un gest responsabil și nu ajută mult țara. Swoboda susține că alegerea cu privire la viitorul lui Victor Ponta nu este una grea, fiind un premier bun cu aceleași șanse pentru scaunul de la Cotroceni. 

Despre decizia liberalilor în frunte cu Crin Antonescu, Swoboda a declarat: "Din punctul meu de vedere, nu este un gest foarte responsabil, ţinând cont că vorbim de un Guvern de succes, care a făcut o treabă bună şi care are rezultate economice bune. Nu ştiu ce se ascunde în spatele deciziei, de ce fac asta liberalii, dar oricum, nu cred că ajută foarte mult ţara". A adăugat că "E mai bine să ai o decizie, decât nici una. Totuşi, decizia e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt. De aceea, sunt trist, dar desigur, este decizia lor politică. Eu nu cred că-i va ajuta, pentru că mulţi oameni vor fi uimiţi şi nesatisfăcuţi că partidul care a promis că luptă pentru Guvern şi că este un critic al lui Traian Băsescu brusc îşi schimbă cursul".

Ponta, un președinte foarte bun

Cât despre Victor Ponta, liderul socialiștilor spune că decizia PNL nu-l ajută,  "el ştia de asta, dar cred că Guvernul va supravieţui şi în special domnul Ponta, care va avea o poziţie puternică, pentru că acum are posibilitatea reală de a decide cursul Cabinetului său. (...) El a devenit un prim-ministru puternic şi nu va fi slăbit de decizia liberalilor. Ar fi un preşedinte foarte bun, dar este de asemenea un bun prim-ministru. Deci cred că este o alegere grea pentru el. Va şti ce să facă, dar oricum, sper să joace un rol important în viaţa politică a României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel