Reacția lui Valer Marian, după ce ANI l-a declarat incompatibil

valer marian dece
valer marian dece

Senatorul de Satu Mare Valeri Marian anunță că va contesta pe cale legală decizia de incompatibilitate a Agenției Naționale de Integritate. Demersul ANI în ceea ce-l privește este o comandă politică și un pretext de răzbunare, crede parlamentarul.

”Comunicatul ANI constituie o aberaţie, chiar o imbecilitate juridică, urmând să-l contest pe cale legală şi, totodată, să formulez plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi calomnie împotriva inspectorului de integritate Alina Loredana Ţărnă şi a preşedintelui ANI, Horea Georgescu”, transmite într-un comunicat Valer Marian.

ANI îl acuză pe fostul membru PSD că a deținut funcția de parlamentar concomitent cu funcția de administrator a două societăți comerciale, SC Nord Vest Press SRL (19 decembrie 2008 - 14 martie 2011) și SC Bonda Impex SRL (19 decembrie 2008 până în 12 iulie 2013).

”Având în vedere că, pe de-o parte, mandatele de administrator expiraseră, iar, pe de altă parte, societăţile nominalizate îşi încetaseră existenţa prin dizolvare de drept înainte de a deveni senator, este mai mult decât evident că nu mai exista obligaţia de a declara calitatea de administrator în declaraţia de interese şi că nu putea exista nicidecum o stare de incompatibilitate”, spune Valer Marian.

Senatorul susține că acțiunea ANI este o comandă politică împotriva unui personaj incomod care a interpelat mai mulți parlamentari și a făcut denunțuri penale pe numele lui vicepremierului Liviu Dragnea și prim-ministrului Victor Ponta și l-a contestat ani la rând pe Traian Băsescu și PDL.

Valer Marian crede că șeful ANI, Horia Georgescu, se răzbună pe el după ce senatorul i-a făcut plângere penală la DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel