Reacția lui Dușa, după ce a fost numit "ministrul OZN"

Ministrul Apărării Naționale Mircea Dușa a făcut, joi, o serie de „precizări pentru cârcotași”, în momentul în care a fost întrebat dacă „au mai fost azi-noapte cazuri de invadare a spațiului aerian”.

„O chestiune foarte serioasă nu poate fi dusă în derizoriu. Ceea ce precizam ieri este corect și este chiar o informație publică și cei care nu cunoașteți domeniul, vă rog eu să citiți Legea 256 din 2001, cu privire la modul de acțiune împotriva aeronavelor care nu se identifică sau care nu au autorizație de survol a spațiului aerian al României”, le-a transmis ministrul jurnaliștilor care i-au adresat întrebarea.

Cum funcționează sistemul de supraveghere

Mircea Dușa a explicat cum funcționează sistemul supraveghere integrată a spațiului aerian.

„Dacă vă întoarceți la lege și studiați legea, ca să nu mai vorbiți prostii, o să vedeți că este o anumită procedură de identificare a navelor. (...) Lucrurile sunt foarte clare. Dacă dumneavoastră ați avut ieri ce comenta și să vorbiți de OZN-uri și de alte chestiuni care nu își au locul, îmi pare rău, eu vorbesc foarte serios și, când vorbesc foarte serios, vorbesc de această speță a supravegherii securității spațiului aerian al României, al NATO și al Uniunii Europene. Acestea sunt procedurile. Dumneavoastră când vorbiți de obiecte zburătoare neidentificate, astea sunt din cărțile de povești despre OZN-uri. Când vorbim de aparate neidentificate, vorbim de acele aparate care nu se notifică atunci când li se solicită de către turnurile de control”, a arătat ministrul Apărării Naționale, citat de digi24.ro.

Cu o zi înainte, Mircea Dușa declarase că aproape zilnic spațiul aerian al României este forțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel