Reacția ITIA după ce TAS i-a redus pedeapsa Simonei Halep la 9 luni

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus suspendarea Simonei Halep pentru dopaj de la 4 ani, cât dictase ITIA, la doar 9 luni. Asta înseamnă că Simona Halep poate reintra în circuitul WTA.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a fost instituţia care a decis suspendarea de 4 ani în cazul Simonei Halep, în ciuda faptului că fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, își asumase vina pentru suplimentul contaminat care a dus la prezenţa roxadustatului în organismul Simonei Halep. 

La scurt timp după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat oficial decizia, Karen Moorhouse, CEO-ul ITIA, a declarat că ”un element esenţial al oricărui proces anti-doping este posibilitatea unui apel, iar ITIA respectă acest drept și respectă și deciziile. Decizia ITIA a fost una bazată pe motive clare și va fi revizuită, așa cum este și normal”. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis, așadar, că Simona Halep are drept de joc în circuitul WTA. Suspendarea de doar 9 luni înseamnă că aceasta a expirat în iulie 2023. 

Simona Halep, fericită pentru decizia TAS 

”De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil.

Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a Simonei Halep, potrivit Euronews.

De ce a decis TAS în favoarea Simonei Halep citiți pe DC SPORT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel