Reacţia Guvernului german la decizia CCR: O "şansă" pentru statul de drept

Guvernul german a salutat miercuri decizia Curţii Constituţionale a României (CCR), de a invalida referendumul din 29 iulie, calificând-o drept o "şansă" pentru statul de drept în această ţară.

CCR a ales ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să revină la şefia statului, după ce a invalidat referendumul din 29 iulie, pe motiv că, cvorumul necesar pentru validare nu a fost atins. După reacţiile internaţionale care au apărut aproape imediat după verdictul Curţii, astăzi a venit rândul Germaniei să facă aprecieri cu privire la decizia CCR. Aceasta şi-a arătat mulţumirea faţă de modul cum au fost încheiată problema referendumului, care a culminat cu întoarcerea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, la Cotroceni. "Guvernul federal salută această decizie clară a Curţii Constituţionale române", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite, la Berlin, relatează Mediafax. Berlinul "aşteaptă de-acum ca (această decizie) să fie respectată de către toate părţile, lucru anunţat de către premierul  Ponta chiar înainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert.

"Capacitatea de funcţionare a instituţiilor politice, încrederea cetăţenilor români în democraţie şi respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care interesează Uniunea Europeană (UE), iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curţii (Constituţionale române) oferă o şansă în acest sens," a mai adăugat Steffen Seibert.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a precizat că împreună cu partenerii europeni şi instituţiile UE, România va fi supusă unei observaţii ce va privi modul "cum evoluează cu adevărat situaţia politică din România."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel