Reacții dure după ce i-a fost retras titlul Principelui Nicolae

Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Reacțiile au fost dintre cele mai dure. Internauții monarhiști, care-l susțin pe Nicolae, se declară consternați și dezamăgiți. Motivul pentru care i-a fost retras titlul lui Nicolae ar fi că pasiunile și atitudinea sa sunt incompatibile cu activitatea de moștenitor.

Iată doar câteva dintre comentariile de pe Facebook:

"Oare devenise prea popular și iubit si din această cauza a fost îndepărtat? Principele Nicolae era în plus și un pericol... mai ales că avea mulți suporteri printre monarhiști. Era singurul bărbat din linia de succesiune și monarhiștii ceruseră insistent ca el să fie declarat moștenitor. Nu cred în explicațiile oficiale... Astăzi a fost o zi tristă pentru mine.... Acum câteva zile am scris pe site-ul Principelui Nicolae: "Felicitari Principe! Sunteți un tânăr de excepție și sperăm din tot sufletul să deveniti viitorul nostru Rege! Aștept cu nerăbdare acest mare eveniment, va fi cea mai mare bucurie din viața mea!". M-am atașat foarte mult de Principele Nicolae și am admirat eforturile sale de a învăța limba și a cunoaste țara și oamenii.... Implicarea sa în activități caritabile și sociale a fost exemplară... Respect Casa Regală, pe Principesa Margareta și Regele Mihai, dar ziua de astăzi ramâne pentru mine o zi tristă... O fotografie cu Principele Nicolae, care de astăzi se numeste d-l Nicolae Mihai Medforth-Mills, după spusele d-lui Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale. În semn de prețuire afișez astăzi o fotografie a Principelui Nicolae, pardon, al d-lui Nicolae Mihai Medforth-Mills făcuta la Gura-Humorului, orașul meu natal, pe malul râului Moldova, după o vizită privată la Mănăstirea Voroneț. Pentru mine ramâneți Principele Nicolae!"

(w670)

"Sunt dezamăgită de viitorul monarhiei în România, setea de putere există și în familia regală. Adio monarhie în România!"

"Îmi pare rău, Coroana a suferit o mare pierdere prin luarea acestei decizii!"

"Cred că deja ideea de restaurație monarhică în Romania nu mă mai atrage. Celelalte variante de urmași la tron chiar că nu mă încântă absolut deloc. Cei cărora nu le surâde ce am afirmat fie-le de bine. Probabil că este o decizie influențată de indivizii de pe la unele structuri, cărora le displace principele, fiind prea independent și deloc șantajabil de către aceștia. C'est la vie. Trăim în România, țara tuturor posibilităților."

"Sunt profund afectată de ceea ce am citit. Refuz să cred ca este adevărat! Îmi pare rău și mi-aș dori să știm mai multe... noi, cei care am crezut în el!"

"Acum câteva zile vorbeam cu cineva exact despre cât de popular este Nicolae în on-line și ce bine că e promovat pentru că face lucruri frumoase. Și azi asta... De ce???".

Astfel de comentarii au umplut paginile de Facebook unde a fost anunțată decizia Casei Regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel