Reacție EXCLUSIVĂ din PE la legea împotriva fumatului. "Acum ne aflăm într-o situație inițială de șoc"

Legea împotriva fumatului în spații publice închise revoltă pe mulți dintre români, atât fumători simpli, cât și patroni de cluburi, restaurante, baruri. Primii sunt nemulțumiți că nu mai pot fuma în baruri, ai doilea că nu vor mai avea clienți. Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a vorbit, pentru dcnews.ro, despre cum vede de la Bruxelles legea împotriva fumatului în spații publice închise și ce părere are despre principalele argumente contra legii. 

Unul dintre argumentele prin care este desființată legea împotriva fumatului în spații publice închise este turistic. Problema se pune în acest caz dacă mult cunoscutele cluburi ținte ale turiștilor vor fi la fel de primitoare de când intră în vigoare această lege. 

[citeste si]

Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural, spune că "majoritatea turiștilor care vin în București pentru entertainment sau viață de noapte, provin din state unde fumatul este interzis în locuri publice, încă de ceva timp. Prin urmare nu cred că interzicerea fumatului în cluburi, restaurante, baruri sau alte locuri de distracție va afecta numărul sosirilor și înnoptărilor". 

"În Bruxelles fumatul este interzis în absolut toate spațiile publice și cu toate acestea restaurantele și barurile din centrul vechi sunt pline, tot timpul"

Cât despre temerea patronilor că-și vor pierde afacerile, europarlamentara PSD spune că "este o schimbare de sistem și de mentalitate. Teama de necunoscut cred că este cea mai puternică în aceste situații. Eu vă pot da un exemplu foarte clar. În Bruxelles fumatul este interzis în absolut toate spațiile publice și cu toate acestea restaurantele și barurile din centrul vechi sunt pline, tot timpul". 

(w670)

"Orice impact economic ar avea aplicarea acestei legi, sunt sigură că sistemul se va echilibra și că oamenii de afaceri care dețin baruri sau restaurante nu își vor pierde clientela", a mai precizat Claudia Țapardel. 

"Acum ne aflăm într-o situație inițială de șoc, dar cred că vom depăși această situație și peste câteva luni lucrurile vor reintra în normal"

"Trebuie să ne obișnuim cu regulile. Evident că este dificil pentru un nefumător să suporte fumul de țigară din spațiile publice, la fel cum este dificil pentru un fumător să se abțină atâta timp cât se află cu prietenii în astfel de spații. Nu cred că vorbim de discriminare cât de o problemă de sănătate publică. Acum ne aflăm într-o situație inițială de șoc, dar cred că vom depăși această situație și peste câteva luni lucrurile vor reintra în normal", a conchis europarlamentara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel