Reacție dură din PE după ce Olanda a criticat România

Premierul olandez Mark Rutte și-a manifestat reticența privind accederea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a reacționat dur.

”Sunt extrem de dezamăgită de atitudinea prim-ministrului olandez în ceea ce privește aderarea României la Schengen și cred că declarațiile acestuia sunt pur și simplu rea-voință.” a comentat Claudia Țapardel.

[citeste si]

Europarlamentara PSD a adăugat că ”este un fapt binecunoscut la nivelul instituțiile europene - și recunoscut acum public de către Președintele Juncker - că atât România cât și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice de aderare la spațiul Schengen. România face deja de mai mulți ani eforturi considerabile pentru a asigura respectarea criteriilor specifice spațiului Schengen, iar situația de stabilitate politică şi socială garantată prin procesele democratice este binecunoscută. De aceea, consider că orice declarație contrară nu are fundament și are mai degrabă o miză internă. În al doilea rând, Mark Rutte comite o eroare încercând să lege justiția și lupta anti-corupție de Schengen, acestea nefiind niciodată un criteriu pentru a fi primiți în acest spațiu. Cred că este momentul să luăm o atitudine fermă împotriva celor care vor o Europă împărțită între state privilegiate și state ținute la periferie. Dacă vrem într-adevăr să vorbim despre o Uniune Europeană bazată pe egalitate și solidaritate atunci trebuie să începem de la tratarea în mod corect a statelor care o compun.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel