Reacție clară din PE cu privire la creșterea salariilor medicilor cu 25%

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentara Claudia Țapardel este de părere că decizia de creștere a veniturilor personalului din sistemul sanitar este un mesaj important transmis de guvern în special medicilor tineri.

"Am o singură observaţie pentru toți cei care s-au activat să critice această măsură: lăsaţi la o parte măcar pentru câteva zile politicianismul și gândiţi-vă că tinerii din sistemul sanitar românesc merită mai mult, și merită acum, mai ales ca economia permite acest efort în beneficiul lor" a punctat purtătoarea de cuvânt a TSD Claudia Țapardel.

"Dublarea salariilor medicilor în următorii patru ani este un semnal de încredere din partea Guvernului mai ales pentru rezidenți, pentru medicii care se află la început de carieră. Lucrurile au început să fie puse în ordine, iar această decizie cred că are rolul de semnal care poate contribui la oprirea exodului personalului medical spre ţări din Europa de Vest", crede europarlamentara PSD.

Venituri tăiate peste noapte cu 25% de PDL

"Fac, de asemenea, un apel la memoria tuturor categoriilor de bugetari. Profesorii, polițiștii, funcționarii publici din toată România au avut, peste noapte, veniturile tăiate cu 25%, în timp ce sute de milioane de euro din fonduri publice erau drenate de clientela politică a PDL. Un ministru tânăr, cum este Nicolae Bănicioiu, a reuşit în 2015 să facă economii în sistemul de sănătate şi vrea să redirecţioneze acele fonduri inclusiv spre tinerii care vor forma corpul medical al României de mâine. Trebuie să îi apreciem efortul şi să îl susţinem cu toţii. Doar aşa ne asigurăm că vom avea şi pe viitor specialişti şi profesionişti motivaţi în sistemul naţional de Sănătate", a subliniat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel