Reacția Corinei Crețu după atacul lui Băsescu la Schulz

corina-cretu-dcnews_309x206
corina-cretu-dcnews_309x206

Eurodeputatul Corina Crețu, care deschide lista PSD pentru europarlamentarele de anul acesta, spune că atacul lansat de la Cotroceni de Traian Băsescu împotriva lui Martin Schulz echivalează cu implicarea șefului statului într-o campanie electorală și amintește că președintele Parlamentului European "a apărat întotdeauna interesele României".

Traian Băsescu a declarat, vineri, de la Palatul Cotroceni, că Martin Schulz "probabil" că nu va susține parcursul european al Republicii Moldova dacă va ajunge președinte al Comisiei Europene și i-a reproșat declarația conform căreia Crimeea a redevenit teritoriu rusesc.

"Dacă nu erau socialiștii europeni, noi nu am fi intrat în UE în 2007 și v-aș aduce aminte că popularii europeni au fost cei care au votat împotriva aderării României la UE. Din acest punct de vedere, adevărații prieteni ai României au fost socialiștii europeni. Nu știu dacă este nimerit ca președintele României să se implice în această campanie la nivel european", a declarat, vineri, pentru DC News, Corina Crețu.

Liderul socialist Martin Schulz va participa sâmbătă la lansarea candidaților PSD la alegerile europarlamentare din 25 mai. Corina Crețu crede că Schulz îi va da replica șefului statului în timpul discursului pe care neamțul îl va susține în Capitală.

"Este puțin neloial ce face dl Băsescu implicându-se în această campanie, dar sunt convinsă că dl. Schulz, care va fi mâine în România, este la curent cu toate aceste acuzații (...) Eu sper ca lumea să înțeleagă că trebuie să ne întoarcem la Constituția României, care îl situează pe președintele României deasupra acestor lupte politice partizane. Este foarte clar că face din această postură campanie electorală pentru un candidat la președinția Comisiei Europene, ceea ce este loial și nedrept pentru dl. Schulz care întotdeauna a fost prietenul României, întotdeauna a apărat interesele României", a spus eurodeputatul Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel