Reacția Alinei Gorghiu în cazul fetei din Vaslui care a fost violată de șapte tineri

Alina Gorghiu a reacționat, pe Facebook, în cazul fetei de 18 ani din Vaslui, care a fost violată de șapte tineri.

”Încă am încredere că justiția îi va pedepsi pe vinovați în cazul de la Vaslui. Ca politician, nu-mi permit să critic deciziile magistraților. Regret, însă, că victima trece prin momente grele chiar și după incident.

Din păcate, cazul acesta ne dezvăluie și o problemă de mentaliate: faptul că în anumite comunități, în special în mediul rural, oamenii tind să învinovățească femeia atunci când ea este victima violenței. Statul are un rol extrem de important în a corecta această percepție: educația este extrem de importantă – nu întâmplător, astfel de violențe, dar și prejudecățile din jurul lor sunt mai des întâlnite în comunitățile cu un nivel de educație redus. Pe de altă parte, autoritățile statului trebuie să pună în aplicare legea și să sancționeze fără excepție derapajele. Doar așa, oamenii vor înțelege că nu putem tolera agresivitatea în nicio situație.

N-aș vrea să cădem în capcana de a condamna o întreagă comunitate sau societatea în ansamblul ei. Revolta pe care o vedem ca urmare a mediatizării acestui caz arată, totuși, că societatea noastră respinge comportamentele deviante și reacționează absolut normal în fața nedreptății”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel