RCA, noile tarife maximale aprobate de Guvern. Vezi cât plătești

Guvernul a aprobat, miercuri,  în ședința de Guvern noile tarife maximale la RCA. Singurile vești bune pentru șoferii obișnuiți se referă la faptul că își vor putea face asigurare și o lună, două sau trei, iar contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului.

Hotărârea de Guvern care limitează tarifele poliţei auto obligatorii, dar crește valorile plătite de anumite categorii de șoferi persoane fizice, a fost aprobată de Guvernul României.

În aceste condiții, proiectul de hotărâre HG va intra în vigoare la 10 zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial, cel mai probabil pe 12 noiembrie.

Guvernul a adoptat lista tarifelor maxime pentru RCA, care vor fi valabile din 12 noiembrie până în 12 mai 2017. Legea menţionează că nicio poliţă RCA nu va putea fi mai scumpă decât în prezent.

TARIFELE la RCA pot fi văzute AICI

Astfel, în cazul în care tariful actual al unei poliţe RCA este mai mic decât tariful maxim stabilit prin lege, compania de asigurări este obligată să vândă în continuare la preţul respectiv, fără să majoreze preţul, chiar dacă tariful maxim permis de lege este mai mare. Prin urmare, niciun proprietar de maşină nu va plăti asigurări RCA mai scumpe în următoarele 6 luni.

Poliţele RCA pot fi încheiate şi pe perioade de o lună, însă sistemul bonus malus nu se va aplica în acest caz, motiv pentru care şoferii care nu au avut parte de incidente nu vor mai beneficia de reduceri ale tarifelor. În schimb, cei care au provocat incidente vor beneficia de ultimul sistem bonus malus care a fost valabil în cazul lor, fără ca preţul final să fie mai mare decât preţul maxim stabilit prin lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel