RCA, LOVITURĂ pentru ȘOFERI. PSD cere DEMISIA președintelui ASF

PSD reia solicitarea către președintele ASF, Mișu Negrițoiu, de a demisiona de la conducerea instituției din cauza gestionării ”dezastruoase” a problemei prețurilor RCA. 

PSD consideră că ASF nu și-a îndeplinit rolul de a reglementa piața asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, evitând fluctuațiile majore și nejustificate de preț. Această situație a afectat mii de transportatori. În plus, prin noua grilă publicată de ASF, vor fi afectați milioane de șoferi care se vor trezi cu o asigurare RCA mai scumpă cu 30%. 

”Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA. I-am cerut săptămâna trecută demisia pentru lovitura pe care a dat-o milioanelor de şoferi. Statul român nu poate plăti cu zeci de mii de euro pe lună incompetenţa şi nepăsarea actualului preşedinte al ASF. Parlamentul a dat un mandat cât se poate de clar actualei conduceri a ASF, un mandat care nu a fost respectat. Creşterea RCA este o măsură care afectează clasa de mijloc din România şi nu este justificată nici din punct de vedere al costurilor de asigurare şi nici din punctul de vedere al veniturilor de care dispune fiecare familie de români care are o maşină personală. PSD va analiza care este cea mai bună acţiune pentru a rezolva situaţia, astfel încât şoferii să nu plătească pentru erori făcute de ASF. Aşa cum am făcut şi cu eliminarea celor 102 taxe nefiscale şi cu legea conversiei creditelor în franci, PSD acţionează pentru a rezolva problemele românilor, cu soluţii concrete, nu cu discuţii”, a afirmat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel