RCA ar putea fi recalculat. Ce spune ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut refacerea calculelor de stabilire a primelor RCA în urma unor nereguli constatate, dar  și eliminarea plafonului de 10% pentru reducerile comerciale pe care le pot aplica firmele de profil.

"În urma notificărilor primite de la asigurători privind schimbarea tarifelor de primă au fost identificate probleme în ceea ce priveşte corectitudinea calculului actuarial ce a stat la baza stabilirii nivelului acestor prime, astfel încât a fost solicitată, în anumite cazuri, refacerea acestor calcule", se arată într-un comunicat cu decizii luate de Consiliul ASF.

De asemenea, în cadrul controalelor care se desfăşoară la asigurători pe parcursul lunii decembrie ASF informează că va urmări modul de calcul al primelor RCA şi, în cazul în care se vor constata încălcări ale prevederilor legislaţiei aplicabile, îşi rezervă dreptul de a sesiza şi Consiliul Concurenţei.

[citeste si]

Totodată, ASF a decis eiminarea plafonului de 10% pentru reducerile comerciale care pot fi aplicate tarifelor, astfel că asigurătorii vor putea practica reduceri fără restricţii.

"Consiliul ASF a aprobat modificarea Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă prin eliminarea prevederii conform căreia tarifele de primă pot conţine reduceri comerciale până la un nivel maxim de 10%", se arată în comunicat.

ASF limitează la 10%, din luna ianuarie, reducerile care pot fi practicate pentru RCA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel