Răzvan Theodorescu: O lucrare ştiinţifică, dificil de realizat în condiţiile detenţiei

O lucrare ştiinţifică este dificil de realizat în condiţiile detenţiei, consideră preşedintele Secţiei Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Răzvan Theodorescu.

'Domnul Becali a avut marea sinceritate să spună că a chemat pe cineva şi a spus nişte lucruri şi, din câte am înţeles, acel cineva a aşternut pe hârtie ce i-a spus în linii generale autorul. Deci, e o situaţie destul de ambiguă', a declarat luni acad. Theodorescum pentru AGERPRES.

El a precizat că fostul premier Adrian Năstase este 'un caz aparte' din acest punct de vedere.

'Adrian Năstase este un intelectual de cea mai bună calitate şi putea să aibă în minte nişte lucruri şi le-a avut şi le-a şi pus pe hârtie', a menţionat academicianul. Theodorescu a adăugat că i se pare 'puţin stranie' situaţia lucrărilor scrise în detenţie, nedorind 'să judece situaţii atât de dificile'.

'Efectiv mă puneţi în mare încurcătură. Am înţeles, cineva a scris istoria unui club sportiv. O avea în minte, s-a ocupat cu asta... Altcineva şi-a povestit viaţa. În momentul în care scrii însă de lucruri care cer o cercetare ştiinţifică este dificil de realizat în condiţiile detenţiei', a spus el.

Theodorescu a susţinut că alta este situaţia din perioada închisorilor comuniste. 'Pe de altă parte, să nu uităm că în detenţiile comuniste au existat oameni care au aşternut, când au putut, când au avut ceva la îndemână, un condei şi o hârtie, au scris nişte lucruri magistrale. Dau un caz care pentru mine este ilustru. Petre Pandrea, care are o literatură foarte bogată din acest punct de vedere. E o situaţie excepţională aş vrea să spun', a completat acad. Răzvan Theodorescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel