Răzvan Popa, intervenție fulminantă la Strasbourg: Să urgenteze!

Razvan Popa a solicitat astăzi intervenția de urgență a Comisiei Europene în cazul situației copiilor muncitorilor români din Austria.

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a cerut luni, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, intervenţia de urgenţă a Comisiei Europene, în cazul legislaţiei austriece referitoare la alocaţiile pentru copiii muncitorilor străini din această ţară. Europarlamentarul PSD a atras atenţia asupra caracterului discriminatoriu al legislaţiei adoptate recent de statul austriac.

Citește și: România, prezentare program de activitate al Președinției Române cu SCANDAL și CRITICI- LIVE

„Să nu fie victimele unor politici discriminatorii"

„Deși românii care muncesc în Austria plătesc taxele la fel ca cetățenii austrieci, acum vor fi supuși unui regim de discriminare care nu ar trebuie să fie acceptat în Europa. Și nu este vorba doar de români, ci de toți cetățenii din alte state UE care muncesc în Austria.

O astfel de decizie încalcă un principiu fundamental social și economic – la contribuții și muncă egale, beneficiile ar trebuie să fie egale. Iată că un stat european, Austria, refuză să mai respecte acest principiu. Acest tip de politici sunt exact acelea care afectează coeziunea proiectului european și încrederea cetățenilor în acesta. În UE, cetățenii tuturor statelor europene trebuie să aibă drepturi egale.

Am văzut primele reacții ale Comisiei Europene, care a anunțat că va analiza modul în care legislația din Austria respectă normele comunitare.

Fac un apel la Comisia Europeană să urgenteze această analiză și să ia măsurile care se impun, astfel încât cetățenii români din Austria să nu fie victimele unor politici discriminatorii, incompatibile cu valorile europene", a susţinut Răzvan Popa.

Citește și: Viorica Dăncilă, discurs în PE: Românii simt inechitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel