Răzvan Popa, eurodeputat PSD: O decizie imediată a lui Klaus Iohannis, absolut necesară

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, consideră că președintele României nu mai trebuie să tragă de timp în privința aplicării deciziei Curții Constituționale a României, cu privire la revocarea procurorului șef al DNA. 

Răzvan Popa atrage atenția că au trecut mai bine de 25 de zile de când a fost publicată motivarea deciziei amintite, dar Președintele nu și-a clarificat încă poziția.

"Atitudinea președintelui nu poate fi acceptată. Am înțeles că are nevoie de timp pentru a citi motivarea, dar deja am intrat în zodia tragerilor de timp. Nu poate fi tolerabil un astfel de joc legat de deciziile Curții Constituționale. Președintele, ca orice altă autoritate publică din această țară, trebuie să respecte deciziile Curții.

Tot discutăm despre principiile statului de drept, dar nu există stat de drept fără respectarea legii sale fundamentale – Constituția.

Au existat momente în trecut când deciziile CCR au fost comentate. Nu a existat niciun moment însă în care acestea să nu fie respectate. Ar fi greșit pentru România ca o astfel de abordare să vină chiar de la președintele României" a declarat Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel