Răzvan Popa cere intervenția Comisiei Europene

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa cere intervenția Comisiei Europene după ce Parlamentul austriac a adoptat legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii cetăţenilor UE care lucrează în Austria.

Conform noii legislații, alocațiile familiale pentru angajații care lucrează în Austria, dar ai căror copii domiciliază în alte state membre, vor fi ajustate în funcție de nivelul de trai din aceste țări.

”Pentru românii care lucrează în Austria, dar au copiii în țară această lege este o lovitură grea și nedreaptă. Vorbim de oameni care plătesc taxe statului austriac și ar trebui să se bucure de toate drepturile care derivă din această realitate. Marianne Thyssen, Comisarul pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă a anunțat încă de lunile trecute că se va verifica modul în care aceste măsuri sunt conforme cu principiile europene, dacă ele vor fi adoptate. Prin urmare, cred că a venit momentul unei intervenții directe a Comisiei Europene. Este un caz grav de discriminare a copiilor muncitorilor din statele UE, care lucrează în Austria, iar lucrurile nu pot rămâne așa. Consider că adoptarea acestei legi de către Parlamentul austriac este și un eșec diplomatic al președintelui Iohannis care afirma în trecut că nu se va pune problema aplicării unei astfel de măsuri. Iată că lucrurile nu stau așa. Eu, personal, am avut mai multe demersuri în plan european și către autoritățile din Austria, în perioada în care s-a discutat despre această propunere. În acest sens am făcut apel către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, precum și către președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, să intervină în acest caz în care cetățenii români sunt discriminați. De asemenea, am adresat o scrisoare cancelarului Austriei, Sebastian Kurz, prin care am solicitat să retragă acest proiect de lege, dar și președinților consiliilor Federal și National din Austria” susține Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel