Răzvan Nicolescu, sfat pentru cei care fac lobby la Bruxelles pentru scumpirea gazelor destinate populaţiei

Mai multe companii au făcut lobby la Bruxelles pentru majorarea preţului la gazele destinate populaţiei, vizând creşterea propriilor venituri prezente şi viitoare, însă mai bine și-ar folosi banii pentru creșterea salarilor propriilor angajați, a declarat Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Niculescu.

"Nu o să le dau numele acum, însă ele ştiu foarte bine la ce mă refer. Nici această plângere făcută la DG Enterprise nu a venit aşa, de undeva, nu a picat din cer, dar eu le spun, vă repet, mesajul meu este să-şi folosească banii mai bine, pentru creşterea salariilor propriilor angajaţi, pentru a face investiţii, pentru a face lucruri sustenabile decât să facă acţiuni de lobby la Bruxelles, pentru că nu vor reuşi. Ştiu legislaţia, avem argumente sociale, avem argumente economice, şi am suficientă credibilitate şi dorinţă de a mă bate pentru interesele României acolo", a declarat ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu, citează Mediafax.

Departamentul pentru Energie a propus Comisiei Europene să accepte ca prețul gazelor interne pentru populație să nu mai crească până la 1 iulie 2016, iar perioada de liberalizare să se prelungească până la 1 iulie 2021, față de 31 decembrie 2018.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de România în 2012 în fața FMI și a Comisiei Europene, prețul gazelor pentru populație ar fi trebuit să se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014. Prețul pentru consumatorii casnici ar fi urmat să fie complet liberalizat la 31 decembrie 2018, potrivit aceluiași calendar.

El a arătat că ultima discuţie de la Comisia Europeană a avut un rezultat bun, chiar dacă nu s-a ajuns încă la o concluzie, adăugând că în cele din urmă România ar putea ajunge la Curtea Europeană de Justiţie pentru a-şi apăra poziţia.

"Îmi voi folosi toată credibilitatea pe care o am la Bruxelles pentru a impune în România condiții mai bune pentru populație decât cele negociate in 2012. Este absolut nevoie să facem acest lucru pentru că, altfel, prețul gazului produs în România va crește până la 1 iulie 2016 cu peste 40%", afirma ministrul Nicolescu la începutul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel