Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie: România este pregătită să treacă peste iarnă cu bine

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat luni, în conferința de bilanț, că România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă, din punct de vedere al sistemului energetic.

"Avem deja 2,1 miliarde metri cubi de gaze, iar livrările de gaze rusești funcționează bine. România este pregătită să treacă cu bine peste iarnă", a transmis Răzvan Nicolescu, precizând că starea sistemului energetic românesc este relativ bună.

La final de mandat, ministrul Delegat pentru Energie apreciază că România are nevoie de investiții și de predictibilitate.

"România are un potențial de jucător regional, ce poate fi valorificat, și șansa de a deveni independent energetic în anul 2020. Integritatea și eficiența nu sunt încă la nivelul normal în mai multe companii de stat din domeniul energetic, cu toate eforturile și măsurile luate anul acesta. De asemenea, gradul de politizare este încă prea ridicat", a continuat Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

Bilanțul celor zece luni de mandat

Printre cele zece realizări ale ministrului delegat pentru Energie, în cele zece luni de mandat, se numără, conform sursei citate: listarea cu succes a Electrica, redefinirea rolului statului ca acționar în companiile din energie, acordul operatorului de transport Transgaz cu operatorii din Marea Neagră, relansarea programului nuclear, a programului hidrocentralei de acumulare și pompaj de la Tarnița, finalizarea modernizării și creșterii capacității de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni și încheierea primei faze a interconectorului de gaz Iași — Ungheni.

"O să încerc să-mi iau o vacanță, dar voi conduce în continuare Consiliul de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie, al cărui președinte sunt. Voi păstra legătura cu profesioniștii din sistem și îmi voi oferi sprijinul, dacă va fi nevoie de el", a mai precizat Răzvan Nicolescu.

Citește și: Andrei Gerea, aviz favorabil pentru portofoliul...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel