EXCLUSIV  Răzvan Cuc, despre fondurile din PNRR, renegocieri: Proiectele de infrastructură nu sunt puse în pericol

Facebook Răzvan Cuc
Facebook Răzvan Cuc

„În momentul de față, proiectele de infrastructură nu sunt puse în pericol”, a spus, miercuri, Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, în exclusivitate pentru DCNews. De asemenea, acesta a vorbit și despre posibilitatea ca PNRR să poată fi rediscutat la Bruxelles.

„În domeniul infrastructurii, lucrurile vor continua, implementarea a început din 2017. Sunt niște contracte semnate, nu au cum să fie oprite deoarece finanțarea este pe programul operațional de infrastructură mare. Deci, bani și fonduri europene sunt. Acum trebuie să ne concentrăm să vedem exact cum putem atrage fondurile și din PNRR, cu alte proiecte de investiții mature, care se presupune că ar fi fost trecute în PNRR, și să vedem și care sunt condițiile pentru accesarea acestor fonduri. PNRR, așa cum a declarat și Marcel Ciolacu, ar trebui rediscutat un pic pe anumite componente, și când vorbesc de componente mă refer la condițiile pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a atrage aceste prime tranșe de bani. Dacă tot se va rediscuta, probabil că pot fi aduse în discuție și alte proiecte mature de care România are nevoie. Cei care au lucrat la PNRR, în speță cei de la USR, au făcut un ghiveci din care nici Comisia nu a înțeles în primele părți nimic, trimițându-l, după cum știți foarte bine, înapoi în țară. Cu chiu cu vai, a fost aprobat”, a spus Răzvan Cuc. 

„Regulamentul Uniunii permite rediscutarea PNRR. Eu sper să fie acceptat lucrul acesta în coaliția de guvernare care sperăm să se formeze și să înceapă să producă efecte în perioada următoare”, a subliniat Răzvan Cuc. 

„În momentul de față, proiectele de infrastructură nu sunt puse în pericol”, a reiterat acesta.

Principala țintă

„PNRR este destul de clar. Sunt niște condiții prin care proiectele care pot fi introduse să fie proiecte mature. Ce înseamnă un proiect matur? Să fi parcurs câteva etape. Orice proiect de infrastructură are trei etape: studiu de fezabilitate, proiectare și execuție. În condițiile în care studiul de fezabilitate este terminat, acela este un proiect matur. Așa cum știți foarte bine, planul acestui PNRR a fost ținut la secret mult timp, inclusiv eu, ca și vicepreședinte al Comisiei de Transport din Senat, până în momentul în care au făcut public PNRR, nu am știut ce proiecte sunt introduse”, a amintit Răzvan Cuc.

România are nevoie de infrastuctură, a mai zis Răzvan Cuc, „nu contează modul de transport de care vorbim, rutier, feroviar, naval”. „România are nevoie de aceste proiecte. Eu cred că principala țintă este să atragem cât mai multe fonduri și să scutim cât mai mult bugetul de stat de un efort financiar, folosind aceste fonduri”, a subliniat Răzvan Cuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel